Det här upprör mig! (Dag 12/20)

Det finns två saker som upprör mig väldigt mkt!
Första är FJORTISAR!!!
Och andra är folk som måste vara snygga och matcha i stallet!!

Fjortisar är det värsta som finns! Dom har 100 lager smink på sig( så det till och med man kan se hur tjock lager smink dom har på sig från sidan) , måste stå framför spegeln för att fixa hårt, måste ha snygga kläder och klagar på allt och alla! Det är det värsta, jag kan spy på dom! Pratar som man helst vill sätta i öronproppar ibland...
Ni får väl  gärna kommentera om det! SMINK ÄR DET VÄRSTA JAG VET!! Man blir närstan illamående när man ser hur mkt smink en fjortis använder... Så mkt smink dom använder är det inte konstigt att dom ser ut som docker och är helt jävla orange i ansiktet!!!! ;)

Nu kommer det andra som upprör mig.
Detta med att vara snygg och man måste matcha i stallet när man håller på med djur på över 500 kg.... T.ex att man måste matcha byxor,tröja och strumpor.... Varför göra det för?? Om någon kan ge mig ett bra svar på det så vill jag gärna höra de :) Eller dom som har egen häst som har t.ex vill ha samma färg på ridbyxor, schabrak och benlindor för att rida ett litet pass hemma... varför?? Det går väl lika bra att rida med t.ex blåa ridbyxor, Gröna ridstrumpor, Lilla tröja, rött schabrak och svarta benlindor/bensydd ;) Så rider jag runt iallafall och det går lika bra att rida så som om att man har matchande grejor :) 
 

 


 

Mitt favoritminne (dag 11/20)

Hmm, detta var lite svårt att komma på vad jag ska skriva om....
Det får bli en lite berättelse om när vi var och skrev papprerna på min lilla polle. Det var en härlig känsla :D <3
När mamma tar tag i pennan och skriver på papprerna :D <3 Då börjar mitt hjärta slå lite extra och så kände jag mig jätte lycklig när vi sedan åkte därifrån  :D<3<3<3

Kvinnans syn på mannen ( Ur Damtoan )

-Mannen klarar inte en diskussion med sin kvinna, då heter det att hon vill starta ett bråk.
-Mannen kan komma och gå som han vill, en kvinna måste redovisa varje steg hon tar.
-Mannen älskar kvinnor om dom liknar och är som hans mamma.
-Mannen diar hela livet, först för att få mjölk sedan för att bli sexuelltupphetsad och sist på flaskan för att fly sin hustru!
-Mannen gifter sig inte av kärlek, utan för att bli upphetsad och bortklemad.
-Mannen har två kvinnor som älskar honom. Hustrun som försöker få honom att hjälpa till med hem och barn. Mamma som inte tycker att han ska hjälpa till.
-Mannen kan öppet spana in andra kvinnor, men om hustrun spanar in män då är hon genast otrogen.
-Mannen kan inte leva utan sin mamma, därför skaffar han en kvinna som älskar och tar hand om honom lika mkt som hans mamma gjorde.
-Mannen kan riva ner hur mkt disk som helst utan att fatta att den måste diskas också.
-Mannen kastar kläder överallt i hemmet, därför skaffar han en kvinna som plocka opp och lägger som i tvättkorgen.
-Mannen äter, rapar, skiter och lägger sig på soffan när maten är uppäten. Han vet inte att bordet inte dukar av sig själv.
-Mannen sitter med fjärrkontrollen hela kvällen och zappar mellan kanalerna. Tar hustrun kontrollen så väljer hon bara skitpogram enligt mannen.
-Mannen som blir ensam en hel helg klarar sig inte själv. Antingen tar en annan kvinna till hjälp eller så förfaller hela hemmet. När hustrun kommer hem får hon ändå städa och göra i ordning mannen.
-Mannen tar fram dammsugaren ur städskåpet och ställer den på golvet. Sedan sätter han sig och läser tidningen medan hans kvinna gör jobbet.
-Mannen vet inte när han ska bada eller byta kläder. Det får hustrun tala om för honom.
-Mannen vill alltid ha sista ordet, fast inte om det är hans mammas.
-Mannen vill vara herren i sitt eget hem, för på jobbet är det så många som trycker ner honom.

Mina drömmar (Dag 10/20)

Mina drömmar är att starta eget företag inom hästvärlden. Då kanske alla tänker varför vill hon göra det när man inte tjänar så bra coch det är många arbetstimmar/år. Jo det ska jag berätta för er, jag vill jobba med dessa fantastiska djur. Det är liksom inte som om man skulle vara kontorsnisse liksom gör samma sak varje dag sitter och håller på med papper och sitter vid datan... När man jobbar med djur i allmänhet så vet man ju liksom inte som kommer hända då djuren är ju också indivuder som är precis som oss människor dom kan ha vaknat på fel sida m.m.
Jag vill starta ett försäljnings/tävlings/in-och tillridnings stall. Vill ha ett stall med 30-35 boxar och sen ha en jätte stor lösdrift där alla fölisar och unghästar som inte är inridna eller är under inridning eller under utbildnig. På gården ska det finnas en paddock och ett stort ridhus. Det ska finnas massa med hagar då alla hästar ska stå ute länge om dagarna, det spelar ingen roll om det är hästar på elitnivå eller en 4 åring som är under utbildning. Ute ska dom vara!  
Ska ha ett stort fint hus. Ska ha hundar och katter och sen så ska man ju ha en man. Mannen behöver inte vara intresserad av hästar men skulle vara skönt om han iallafall skulle vara villig och hjälpa till med hö och halm körning. Så småning om blir det ju då dax att bilda familj m.m.


Min första Kyss (Dag 9/20)

Jadu... Kyss och kyss kanske man inte kan kalla de men min först puss kommer jag väl ihåg :D Det var i 3an på Elin Hallgren och Emma Ankarbergs kalas ;)
Vi var i klubbstuga i hovsta och så var vi några som var "ihop" vi gick ut och bakom ett hus som ligger där i närheten så pussades vi alla "par" :) Kommer ihåg det mkt mkt väl. :)

Sådär ja :D

Nu funkar min blogg igen så nu tänkte jag sätta mig och ta igen lite grann för har arit kanske dålig på att uppdatera.. :(


Vi hde Hästkampen i skolan idag och vi i häst2 VANN!!!!! VI ÄGER STORT!! <3<3<3
HAha Häst3 blev sura för vi vann HAHAHAHAHAHAHAH!! Dåliga förlorare ;)

Mina Djur (Dag 8/20)

Ja nu ska jag skriva lite kort om alla min djur var för sig :) <3

Vi börjar med Hundarna :)

Amber:
Amber är en lite hund av raserna papillon,griffon och lasapso :) Hon är 5 år gammal och är världens lataste. Hon rör ju inte på sig i onödan! Vi fick henne istället för betalning då våran gamla hund hade parat en tik. Så då tog vi Amber i stället för pengar. Amber var minst i kullen och var den ända svarta hunden :)

Truls:
Ja, Tuls är då Ambers son. Han är 4 år och när han var unghund när man t.ex hade honom i famnen så kom det fram folk och fråga om det var en bordicollievalp...Men det är ju inte det kan man säga. han är av raserna papillon, griffon, lasapso och chiuaua. Han är väldigt lätt lärd liten herre och älskar att lära sig nya saker :D


katterna:

Astrid:
Astrid är en lite kissemisse på 7 år. Hon HATAR våra andra katter så det är mkt liv när hon och dom andra katterna är inne. Man hon är världens mysigaste.

Doris:
Doris är Astrids dotter och hon är jätte snäll, lite för snäll ibland mot dom andra katterna. Hon är mysig men dock bara på hennes villkor.

hade tyvärr bara en bild på henne... På bilden är hon drygt 9 veckor
Nisse: 
Nisse är en väldigt gosig kisse och ligger helst i sängen på nätterna <3 Han är Astrids son:)

Karlsson:
Ja, Karlsson är den här utstickaren han kommer från stallet där jag har hästen. Mamma valde honom för att han hade så mkt vitt och var lite korkad redan som liten! han är nog den katt som är knäppast av dom katterna vi har...

Ja, detta är karlsson då bakifrån :D Här ser man hur tjock han är!!

kaninen:

Pricken:
Pricken är en blandraskanin som min kusin hade förut men han blev förstor för henne så då fick jag honom.Han är nu 6 år.  Han är tävlad i hoppning som han tyckte var roligt men dock LAT!!


Hästen:

Accja Campari:
Accja är ett Svenska halvblod på 17 år efter Acapulco Gold (länk så man kan se hela stammen http://www.blup.se/sv-SE/horses/21989-accja-campari-32-swb) . Jag köpte henne för ungefär 3,5 år sedan då hon var 14 år gammal. Hon kunde inte så mkt då hon mest hade gått i hagen som avelssto och bara kommit ut i skogen lite ibland. Nu så ligger vi mellan LB-LA i dressyr :D <3 Men nu blir det inte så mkt hård ridning då hon är dräktig igen med Cartier. Fölet beräcknas komma i början av maj.. LÄNGATR SÅ MKT!!! <333


Min dag (Dag 7/20)

Min dag började ganska tidigt :D

07:00 Gick upp och åkte till stallet för att släppa ut hästarna :D
08:00 Hemma igen :D
08:00-16:00 Latat mig framför datan och tvn :)
16:00 Jag och mamma åkte till marieberg :) Blev skopunkten, Willys, Ikea och H&M
18:30 åkte från marieberg till stallet
19:00 Var i stallet. Mockade :D
19:30 Tog in hästarna :)
20:00 hemma igen<3

Och nu sitter jag bara och latar mig här igen :D

Usch! :(

Gud vad hemskt att detta skulle hända!
Tankarna går nu till alla hästägare!
http://na.se/nyheter/2.3396/1.1036801-brand-i-ridskolestall-kan-ha-varit-anlagd

Tillbax igen :)

Hallå det var länge sen :D Igår kom jag hem från stalltjänsten :) Har haft jätte roligt i veckan <3 Men det var väldigt skönt att komma hem och träffa min lilla polle och mina föräldarar :D <3

Stalltjänst :D

Hejsan nu sitter jag här och har snart packat klart allt för stalltjänsten men Anette och Cathrine (Z) :) <3 Så denna vecka kanske jag inte uppdaterar så jätte mkt då jag inte har fri tillgång till data ;) Men jag skriver nog på fredag kvll när jag kommer hem :D

Ha det bra så länge :) <3 <3 <3

Mitt syskon (Dag 6/20)

Ja, ni.. Jag har då en storebror som heter Thom Hessel, Han är 20 år. han bor inte hemma nu och det är jätte skönt tycker jag ;) När han väl bodde hemma och när vi var mindre så bråkade vi nästan varje dag.. Han slog mig och jag sprang gråtandes till mamma och pappa och sa att Thom var dum. Då fick Thom skäll och då slog han mig ännu mer... :(

Men nu när han inte bor hemma och vi inte träffas så ofta så han är snäll :D Nu så slår han mig inte och om han gör det så springer jag inte till mamma och pappa gråtandes :D Så nu kan man faktiskt ha trevligt när min bror är hemma. Vi bråkar inte eller vi småtjafsar men det kallas väl syskonkärlek har jag hört. ;)

Jag älskar faktiskt min bror innerst inne men jag vill nog kanske inte erkänna det för mig själv i vissa situationer ;) <3

Ett ögonblick (Dag 5/20)

Jani, detta blir svårt att välja vilket ögonblick man ska skriva om.. Jag måste nog få tänka lite.......... Jag tror jag ska skriva om ögonblicket när jag såg/red min häst för första gången. Jo, det gör jag :D
Ja, den var i april 2007 när jag åkte och skulle då provrida Accja. Då när dom visar mig Accja när hon står där i hagen så vara det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Hon stod där som en tjock liten kossa. Det såg ut som om hon var dräktig och skulle föla vilken dag som helst. Sen satte jag mig upp på henne och då blev det ännu mer kärlek. <3 Sådär nu orkar jag inte skriva något mer ;) Så nu får ni vara nöjda :)


Nu är man klar i Stallet :)

Idag så gick jag upp ganska tidigt (kl.08.00) för att åka ner till stallet vid 9. Idag blev det en liten tur i samhället med Carin :) va mysigt att rida i det fina vintervädret. jag tycker att det kan hålla sig så här fint och det får inte bli kallare det är alldeles lagom kallt nu :D Hästarna skötte sig jätte fint, men min häst håller nog på att tappa farten tror jag. men vi får skylla på att hon är ju faktiskt dräktig. <3

Idag kommer också en ny häst till stallet :D Hoppas våra hästar är snälla mot honom. Han heter Grim och har stått på Rinkabyridskola förut men är nu mer en privatpolle.

I morgon får jag se om jag hinner rida, då jag först ska sitta i seketariatet med Angelica Hammarström <3 på vårat KM-Dressyr. Och sen måste jag ju packa för att sedan åka till skolan och bo där en vecka med Anette Nyman <3 <3


Det här åt jag idag (Dag 4/20)

Ja, nu kommer det nog mest ointressanta inlägget på länge :D
Idag har jag inte ätit så mkt :D
Frukost: Två mackor med skinka och ost på och sen drack jag saft
Sen jag jag väl kom hem från stallet efter nästan 5 timmar så kokade jag korv och åt korv med bröd. ;)
Och nu sitter jag och äter popcorn ;)

vad är kärlek? (Dag 3/20)

Ja, nu är den stora frågan här nämligen vad är kärlek igentligen?
Jag tycker att kärlek är när man kan ha roligt tillsammans och känner trygghet med den personen. Såklart vill man ju ha den där mysiga bubblande känslan i magen när man är med den person som det gäller.
Nu när vi ändå pratar om kärlek så kan man ju komma in på hur man vill ha ett förhållande då. Ja, som jag har sagt ovan så ska man kunna ha roligt med varandra och känna trygghet. Men i ett förhållande måste man också kunna ta en diskution och såklart så måste ett förhållande innehålla lite små bråk men då ska det vara väldigt små bråk.


Julklappar :)

Ja, idag var jag på stan efter skolan och köpa några julklappar :D Är klar med 3 st nu :D Men säger inte till vilka då en kommer bli "sur" på mig då jag ABSOLUT inte fick köpa något till den personen ;) <33

Min första kärlek! Dag 2/20

Min första kärlek var nog Simon Rikardsson :) Jag var 14 år och han var 17 år när vi blev tillsammans. Förhållandet varade inte så där jätte länge, bara 4 månader. Så det finns inte så mkt att säga om det. Eller jag kan ju berätta om varför det inte höll längre.
Vi var helt enkelt helt olika. Han hade ett väldigt stort kontrollbehov som jag tyvärr inte klarade av. Jag säger tyvärr bara för när vi väl inte bråkade så hade vi det jätte mysigt och hade alltid roligt med varandra.



Ja, nu börjar bli som alla andra bloggare!

Dag 1 - Om mig och Min Familj
Dag 2 - Min fösta kärlek
Dag 3 - Vad är kärlek?
Dag 4 - Det här åt jag idag
Dag 5 - Ett ögonblick
Dag 6 - Mitt syskon
Dag 7 - Min dag
Dag 8 -  Mina Djur
Dag 9 -  Min fösta kyss
Dag 10 - Mina Drömmar
Dag 11 - Mitt favoritminne
Dag 12 - Det här upprör mig
Dag 13 - Det här får miig att må bättre
Dag 14 - Det här får mig att gråta
Dag 15 - Ett annat ögonblick
Dag 16 - Min favoritplats
Dag 17 - Mina bästa vänner
Dag 18 - Det här saknar jag
Dag 19 - Mina Rädslor
Dag 20 - Ett sista ögonblick

RSS 2.0